En härligt somrig paj! Den söta lakritskolan med en hint av salt gifter sig underbart med de syrliga hallonen och det salta mördegsskalet.
En härligt somrig paj! Den söta lakritskolan med en hint av salt gifter sig underbart med de syrliga hallonen och det salta mördegsskalet.
3 dl | Mjöl |
125 g | Smör |
1 st | Ägg |
1 msk | Socker |
1 nypa | Salt |
5 dl | Grädde |
1 dl | Ljus sirap |
1 dl | Socker |
100 g | Smör |
1 msk | Lakritsrotens lakritspulver |
1 nypa | Flingsalt |
Nyp ihop pajdegen ordentligt. Lägg i kyl ca 20 min. Kavla ut degen och klä en pajform. Sätt skalet i frysen ca 1 h.
Placera ett bakplåtspapper i pajskalet och häll i torkade ärtor. Tryck upp mot kanterna. Grädda i ca 10 min. Tag ut och lyft ur ärtorna. Grädda ytterligare 10 min.
Lägg alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka till 120 grader. Låt svalna något. Häll kolan i det avsvalnade pajskalet. Ställ i kyl några timmar.
Dekorera med hallon och jordgubbar.