Fri frakt över 250 kr!
Lakritskolapaj.jpeg

Lakritskolapaj

En härligt somrig paj! Den söta lakritskolan med en hint av salt gifter sig underbart med de syrliga hallonen och det salta mördegsskalet.

Ingredienser

3 dl Mjöl
125 g Smör
1 st Ägg
1 msk Socker
1 nypa Salt
5 dl Grädde
1 dl Ljus sirap
1 dl Socker
100 g Smör
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
1 nypa Flingsalt

Så här gör du

Steg 1

Nyp ihop pajdegen ordentligt. Lägg i kyl ca 20 min. Kavla ut degen och klä en pajform. Sätt skalet i frysen ca 1 h.

Steg 2

Placera ett bakplåtspapper i pajskalet och häll i torkade ärtor. Tryck upp mot kanterna. Grädda i ca 10 min. Tag ut och lyft ur ärtorna. Grädda ytterligare 10 min.

Steg 3

Lägg alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka till 120 grader. Låt svalna något. Häll kolan i det avsvalnade pajskalet. Ställ i kyl några timmar.

Steg 4

Dekorera med hallon och jordgubbar.