Fri frakt över 250 kr!
image3-575x575_1.jpeg

Lakritskolapaj

En härligt somrig paj! Den söta lakritskolan med en hint av salt gifter sig underbart med de syrliga hallonen och det salta mördegsskalet.

Ingredienser

3 dl Mjöl
125 g Smör
1 st Ägg
1 msk Socker
1 nypa Salt
5 dl Grädde
1 dl Ljus sirap
1 dl Socker
100 g Smör
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
1 nypa Flingsalt

Så här gör du

Steg 1

Nyp ihop pajdegen ordentligt. Lägg i kyl ca 20 min. Kavla ut degen och klä en pajform. Sätt skalet i frysen ca 1 h.

Steg 2

Placera ett bakplåtspapper i pajskalet och häll i torkade ärtor. Tryck upp mot kanterna. Grädda i ca 10 min. Tag ut och lyft ur ärtorna. Grädda ytterligare 10 min.

Steg 3

Lägg alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka till 120 grader. Låt svalna något. Häll kolan i det avsvalnade pajskalet. Ställ i kyl några timmar.

Steg 4

Dekorera med hallon och jordgubbar.