Fri frakt över 200 kr!
galette_lakrits-900x900_1.jpg

Lakritskörsbärsgalette

Galette fylld med körsbär, aprikos och persikor, eller valfri fyllning efter säsong. Ta vara på det du har i trädgården eller kylskåpet! Det här bakverket kan varieras i oändlighet och här har vi gett det en extra skjuts genom att använda lakrits som smaksättare. En underbar favorit som passar perfekt att bjuda på till fikat.

Tip! Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Ingredienser

1 st Färdig smördeg i förpackning
100 g hackade och urkärnade körsbär
Ca 2 msk Mandelmassa
1-2 msk Lakritsrotens lakritspulver
1 nypa Strösocker
1 st Uppvispat ägg
1 msk Florsocker till garnering

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut den färdiga smördegen på en plåt och dela den i tre lika stora bitar. Gör ett runt avtryck i mitten av varje platta med ett litet glas eller skål så att degen inte stiger i ugnen sen när den gräddas.

Steg 2

Pensla ägg runtom kanterna utanför avtrycket på varje platta. Smula mandelmassa och lägg det på området som du gjort ett avtryck med ett glas. Strö over lakritspulver och strösocker.

Steg 3

Lägg på din frukt över mandelmassan (i detta fall har vi använt oss av aprikoser, körsbär och persikor).

Steg 4

Grädda i ca 20-25 minuter eller tills din galette får en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna, strö över florsocker och servera med vaniljglass eller vispad grädde.