Fri frakt över 250 kr!
Lakritspannacotta med jordgubbscurd och Italiensk maräng.jpg

Lakritspannacotta med jordgubbscurd och Italiensk maräng

Lakritspannacotta med jordgubbscurd och italiensk maräng. En ljuvlig dessert där syrliga hallon och lakrits gifter sig till en oslagbar kombination. Bjuder du på den här har du alla hemma!

Ingredienser

1 dl Gelésocker
5 dl Grädde
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
200 g Frysta jordgubbar
2 dl Socker
2 msk Maizenamjöl
2 st Äggulor
2 st Ägg
2 st Äggvitor
1 1/2 dl Socker
1 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
Garnering:
1 msk Hallon
1 st Chokladlakrits med hallon
1 st Lakritsrotens Djupur

Så här gör du

Steg 1

Lägg grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och vispa i lakritspulvret. Tag av från plattan. Rör en stund så den svalnar något. Ställ 4 st glas snett i en äggförpackning eller mot en handduk. Fördela pannacottan i två glas så den hamnar snett i glasen. Ställ kallt tills de stelnat. Ca 2-3 h beroende på kylskåp.

Steg 2

Gör jordgubbscurden. Värm jordgubbarna tillsammans med sockret i en kastrull. Låt gå tills det går att mosa sönder jordgubbarna. Mixa samman till en slät kräm. Tag ut en dl av krämen i en skål och blanda med maizenamjölet. Häll tillbaka i resterande jordgubbskräm och blanda väl. Vispa samman äggulor och ägg i ett glas. Häll i äggvispet i jordgubbskrämen under ständig vispning. Ställ tillbaka krämen på plattan och rör med slickepott nog i botten och runt om tills krämen börjar tjockna. Tag av från plattan. Häll i kall skål. Täck med plastfolie och ställ kallt. Låt stå ca 2h.

Steg 3

Nu gör du den Italienska marängen. Lägg äggvitorna och strösockret i en värmetålig skål och sätt över ett vattenbad. Rör hela tiden så ägget inte koagulerar. Låt värmas tills alla sockerkristaller försvunnit. Känn mellan fingrarna. Häll äggblandningen i en matberedare eller vispa för hand tills blandningen svalnat. Tillsätt lakritsgranulatet och vispa ner i marängen. Lägg i en spritspåse.

Steg 4

Montering: Skeda i jordgubbscurden över den sneda stelade pannacottan. Lägg i några delade hallon och Haubt kärlekskulor. Spritsa över lakritsmarängen och bränn av med en brännare. Dekorera med Haubt kärlekskulor och hallon.