Smaskiga fläderpannkakor pudrade med lakrits och stekta i rikligt med smör. Servera med nyplockade jordgubbar! Perfekt för frukost, lunch eller som tilltugg under sommaren!
Smaskiga fläderpannkakor pudrade med lakrits och stekta i rikligt med smör. Servera med nyplockade jordgubbar! Perfekt för frukost, lunch eller som tilltugg under sommaren!
5 st | Ägg |
3 dl | Mjöl |
6 dl | Mjölk |
1 nypa | Salt |
1/2 tsk | Vaniljpulver |
15 klasar | Fläderblom |
Lakritspulver |
Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken. Vispa sedan ut med övriga ingredienser och resten av mjölken. Låt stå 30 min.
Värm upp stekpannan och klicka i rejält med smör. Doppa fläderklasarna i rikligt med pannkakssmet och lägg i pannan. Vänd när botten har fått fin gyllene färg. Stek ordentligt på båda sidorna, annars kan det bli degigt.
Pudra fläderpannkakorna med lakritspulver. Njut med jordgubbar och ett glas flädersaft, smarrigt!