Fri frakt över 200 kr!
Lakritstartletter.JPG

Lakritstartletter

En smakupplevelse som måste upplevas till påsk, perfekt till silllunchen eller till påskbuffén.

Ingredienser

Mördeg:
100 g Socker
200 g Smör
300 g Vetemjöl
1 st Ägg
Lakritskola:
2 dl Grädde
1 dl Socker
1 dl Ljus sirap
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
Lemoncurd:
2 st Citroner
50 g Smör
2 dl Socker
2 st Ägg
1 st Äggula
1 msk Maizena
Italiensk maräng:
3 st Äggvitor
150 g Socker

Så här gör du

Steg 1

Mördeg: nyp samman mördegen till en deg. Lägg i kyl 30 min. Kavla ut och tryck ut i små tartlettformar. Grädda i ca 10 min på 175 grader. Låt svalna.

Steg 2

Lemoncurd: lägg socker, smör, citronjuice och citronzest i en kastrull. Koka upp. Vispa samman ägg, äggula och maizena. Häll det varma koket över äggen under ständig uppvispning. Slå tillbaka i kastrullen. Rör hela tiden i botten av kastrullen tills krämen börjar tjockna. Häll över i bunke och låt svalna helt med plastfolie direkt mot curdytan.

Steg 3

Lakritskola: Koka upp alla ingredienser. Koka till 111 grader. Tag av från plattan och låt svalna.

Steg 4

Italiensk maräng: Lägg äggvita och socker i en kastrull. Värm massan under konstant vispning. Annars blir det äggröra. Värm tills alla sockerkristaller försvunnit (känn med fingrarna). Häll över i bunke eller matberedare och vispa på hög hastighet till en stabil maräng. Det ska bildas fina toppar efter vispen. Spritsa direkt.

Steg 5

Montering: Klicka i Lakritskolan i botten av tartlettformen. Klicka över lemoncurd och avsluta med att spritsa över italiensk maräng. Bränn av marängen med gasolbrännare.