Fri frakt över 200 kr!
Lakritstiramisu-square_1.png

Lakritstiramisu

Tänk dig en krämig tiramisu med kaffedruckna kex och len marscaponekräm. Detta tar vi nu och pudrar med lakritspulver i alla lager. Alla smaker som redan befann sig i tuggan exploderar och förstärks av lakritsens sötma. Detta med en härlig eftersmak av lakrits såklart.

Ingredienser

3 st Äggulor
1 tsk Vaniljsocker
½ dl Socker
250 g Marscapone
100 g Grädde
30 g Marsalavin
18-20 (ett paket) Savoiardikex
½ dl Starkt kallt kaffe
30 g Marsalavin
Lakritspulver

Så här gör du

Steg 1

Blanda de starka kalla kaffet med marsalavinet i en bred skål. Ställ åt sidan. Vispa äggulorna med vaniljsockret och sockret till ett vitt fluff ca 7 min. Vispa grädden lätt tills de första spåren börjar synas. Blanda äggulevispet med marscaponen och marsalavinet. Vänd sist ner grädden.

Steg 2

Doppa savoiardi kexen med den sockrade sitan uppot snabbt i kaffeblandningen. Lägg ett lager i botten av ett glas eller en form 15x 20 cm. Bred över ett lager av marscapone fyllningen, pudra med lakritspulver mellan varje lager, lägg ytterligare ett lager kex.

Steg 3

Avsluta med ett lager kräm och ställ i kylskåp minst 4h helst över natten. Tiramisun blir bättre dag två. Pudra ett lager med lakritspulver innan servering. NJUT!