Fri frakt över 200 kr!
Nov-1-575x575_1.jpg

Majssoppa med lakritsmarinerade hasselnötter

Njut i vintermörkret med en värmande soppa! Majssoppa med lakritsmarinerade hasselnötter – enkel och mycket god.

Ingredienser

600g Majs på burk
1 st Gul lök
1 msk Olivolja
8 dl Vatten
1 tärning Grönsaksbuljong
½ dl Vispgrädde
1 tsk Röd curry pasta
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
1 nypa Salt och peppar
100 g Hasselnötter
1 msk Lakritsrotens lakritsgranulat
Några droppar Vatten

Så här gör du

Steg 1

Fräs den hackade löken i oljan i en stor kastrull. Löken skall bli mjuk men inte få färg. Tillsätt majsen, vattnet och buljongtärningen. Låt koka ihop ca 15 min. Tillsätt sedan grädden, curry pastan och lakritspulvret. Låt koka ytterligare ca 10 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Steg 2

Rosta hasselnötterna i 200 grader i ca 10 min. När hasselnötterna svalnat något så lägger du dom i en handduk och gnuggar av skalet. Hacka sedan hasselnötterna grovt.

Steg 3

Lägg 1 msk lakritsgranulat i en skål. Tillsätt några droppar vatten och rör då och då till granulatet löst upp sig i vattnet. Blanda ner hasselnötterna och låt marinera en stund.

Servera soppan med hasselnötterna och en klick créme fraiche om man vill.