En utsökt pudding för alla lakritsälskare!
En utsökt pudding för alla lakritsälskare!
Pudding: | |
5 dl | Havrgryn |
2 dl | Farinsocker |
2 tsk | Kanel |
1 msk | Lakritsrotens lakritspulver |
1 tsk | Lakritsgranulat |
1 tsk | Salt |
7 dl | Mjölk |
2 st | Ägg |
4 st | Stora äpplen |
1,5 dl | Russin |
Strössel: | |
2 msk | Rapsolja |
1 dl | Honung |
1,5 dl | Pumpafrön |
1,5 dl | Solrosfrön |
1 tsk | Lakritsgranulat |
1 dl | Kokos |
1,5 dl | Mandelmjöl |
Blanda alla de torra ingredienserna till puddingen. Vispa samman mjölk och ägg. Stjärna ur och skiva äpplena. Smörja en ugnssäker form och lägg i äpplena. Blanda ner de torra ingredienserna i mjölksmeten. Häll smeten över äpplena. Strö över russin.
Sätt ugnen på 200 grader. Gör under tiden strösslet. Blanda samman alla ingredienser och strö över puddingen. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 25 min.