Fri frakt över 200 kr!
Raw-lakritskola-cheesecake-900x900_1.jpg

Raw Lakritskolacheesecake

Raw cheesecake med härlig lakritskola - magiskt god och superenkel att baka. Överraska med något helt annorlunda till fikat, vuxenkalaset eller som avslutning på en härlig middag.

Ingredienser

Botten:
7 st Dadlar
3 dl Rostade hasselnötter
1 krm Salt
Fyllning:
6 dl Cashewnötter (blötlagda)
1 dl Agavesirap
1 1/2 dl Kokosolja
1 1/2 dl Kallt vatten
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
Kolasås:
10 st Dadlar
1 dl Kokosolja
1/2 dl Agavesirap
1 nypa Vaniljpulver
1 dl Vatten
1 1/2 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat

Så här gör du

Steg 1

Mixa alla ingredienser till botten väl med en hushållsmixer. Tryck ut smeten i springform, en 24 cm i diameter.

Steg 2

Använd hushållsmixer. Mixa cashewnötterna (som varit blötlagda minst 3 h i vatten) väl. Ha tålamod, nötterna skall bli till en grynig massa. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa noga. När du fått en slät kräm är det dags att hälla ut fyllningen över botten i springformen. Ställ i frysen ca 1h.

Steg 3

När ca 1 h har gått är det dags för kolasåsen. Mixa samman alla ingredienser till kolasåsen. Låt mixa ca 5 min. Tag ut kakan ur frysen och lossa springformen.

Steg 4

Häll över kolasåsen. Såsen kommer stelna en aning då kakan är fryst. Ställ i kyl ca 1 h. Njut av en nyttig fikastund!