Raw cheesecake med härlig lakritskola - magiskt god och superenkel att baka. Överraska med något helt annorlunda till fikat, vuxenkalaset eller som avslutning på en härlig middag.
Raw cheesecake med härlig lakritskola - magiskt god och superenkel att baka. Överraska med något helt annorlunda till fikat, vuxenkalaset eller som avslutning på en härlig middag.
Botten: | |
7 st | Dadlar |
3 dl | Rostade hasselnötter |
1 krm | Salt |
Fyllning: | |
6 dl | Cashewnötter (blötlagda) |
1 dl | Agavesirap |
1 1/2 dl | Kokosolja |
1 1/2 dl | Kallt vatten |
1 msk | Lakritsrotens lakritspulver |
Kolasås: | |
10 st | Dadlar |
1 dl | Kokosolja |
1/2 dl | Agavesirap |
1 nypa | Vaniljpulver |
1 dl | Vatten |
1 1/2 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
Mixa alla ingredienser till botten väl med en hushållsmixer. Tryck ut smeten i springform, en 24 cm i diameter.
Använd hushållsmixer. Mixa cashewnötterna (som varit blötlagda minst 3 h i vatten) väl. Ha tålamod, nötterna skall bli till en grynig massa. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa noga. När du fått en slät kräm är det dags att hälla ut fyllningen över botten i springformen. Ställ i frysen ca 1h.
När ca 1 h har gått är det dags för kolasåsen. Mixa samman alla ingredienser till kolasåsen. Låt mixa ca 5 min. Tag ut kakan ur frysen och lossa springformen.
Häll över kolasåsen. Såsen kommer stelna en aning då kakan är fryst. Ställ i kyl ca 1 h. Njut av en nyttig fikastund!