Bjud på en spännande saffrans tårta till adventsfikat!
Bjud på en spännande saffrans tårta till adventsfikat!
BOTTEN: | |
1 dl | sötmandel |
1 dl | Kokos |
1/2 tsk | Vaniljpulver |
8 st | Dadlar |
1 msk | Lakritsgranulat |
1 stk | Salt |
FYLLNING: | |
3 dl | Blötlagda cashewnötter |
1 st | Apelsin zest och juice |
1 dl | Honung |
1 dl | Smält kokosolja |
1 st pkt | Saffran |
1 krm | Salt |
1 krm | Kardemumma |
1/2 tsk | Vaniljpulver |
Kärna ur dadlarna och kör alla ingredienser till botten i en köksmixer. Tryck ut botten i en springform 24cm i diameter. Ställ kallt under tiden du gör fyllningen.
Kör cashewnötterna i köksmixern till en massa. Tillsätt övriga ingredienser och kör i ca 5 min till en len fyllning. Häll fyllningen över den kalla botten i springformen.
Droppa i några droppar svart hushållsfärg i fyllningen och dra försiktigt med en tandpetare till fina mönster.
Ställ i frysen i ca 4-5 h. Tag fram och låt tina ca 40 min. Dekorera med apelsin, physalis och mandelflarn.