Fri frakt över 250 kr!
Raw Saffran.JPG

Raw saffran och lakritstårta

Bjud på en spännande saffrans tårta till adventsfikat!

Ingredienser

BOTTEN:
1 dl sötmandel
1 dl Kokos
1/2 tsk Vaniljpulver
8 st Dadlar
1 msk Lakritsgranulat
1 stk Salt
FYLLNING:
3 dl Blötlagda cashewnötter 
1 st Apelsin zest och juice
1 dl Honung
1 dl Smält kokosolja
1 st pkt Saffran
1 krm Salt
1 krm Kardemumma
1/2 tsk Vaniljpulver

Så här gör du

Steg 1

Kärna ur dadlarna och kör alla ingredienser till botten i en köksmixer.  Tryck ut botten i en springform 24cm i diameter. Ställ kallt under tiden du gör fyllningen.

Steg 2

Kör cashewnötterna i köksmixern till en massa. Tillsätt övriga ingredienser och kör i ca 5 min till en len fyllning. Häll fyllningen över den kalla botten i springformen.

Steg 3

Droppa i några droppar svart hushållsfärg i fyllningen och dra försiktigt med en tandpetare till fina mönster.

Steg 4

Ställ i frysen i ca 4-5 h. Tag fram och låt tina ca 40 min. Dekorera med apelsin, physalis och mandelflarn.