Fri frakt över 200 kr!
sill_lakrits_fankal_1.jpg

Sill med lakrits, fänkål och citron

Ett enkelt med grymt gott sillrecept med klassiska smaker som fänkål och citron som bryts av med lakrits. Den färdiga sillen håller ca en vecka i kylskåp så länge den inte får stå framme för länge – ett tips är att lämna den stora byttan i kylen och endast ställa fram en mindre mängd sill på julbordet.

Receptet kommer från Haupt Lakrits, tillverkare av svensk premiumlakrits.

Ingredienser

1 burk (420 g) Inläggningssill
1 dl Ättika (12 %)
2 dl Socker
3 dl Vatten
1,5 tsk Lakritspulver från Kalabrien
2 st Lagerblad
10 st Kryddpepparkorn
1 tsk Anisfrön
1/2 st Fänkål (gärna med dillen kvar)
1 st Liten rödlök
1 st Liten morot
1 st rivet skal från citron

Så här gör du

Steg 1

Skölj sillen i kallt vatten och torka av den. Skär i bitar efter önskad storlek.

Steg 2

Koka ihop en 1-2-3 lag av ättika, socker, vatten, lagerblad, kryddpepparkorn och anisfrön. Låt svalna helt. OBS! viktigt att inte ha i sillen innan.

Steg 3

Skiva fänkål, rödlök och morot tunt. Spara gärna fänkålsdillen. Riv skalet av en citron.

Steg 4

Varva fänkål, sill, lök, morot, citron, fänkålsdill och lakritspulver. Låt sillen stå i två dygn för att dra åt sig ordentligt med smak!