Krispig och fräsch sallad som piffas upp med knapriga och härligt lakritsdoftande pinjenötter som pricken över iet. Perfekt sidesallad till kräftfaten och västerbottenosten.
Krispig och fräsch sallad som piffas upp med knapriga och härligt lakritsdoftande pinjenötter som pricken över iet. Perfekt sidesallad till kräftfaten och västerbottenosten.
1 påse | Ruccola |
1 bit | Vattenmelon |
1 st | Rödlök |
2 st | Tomater |
1 påse | Pinjenötter |
1 tsk | Lakritsrotens lakritspulver |
1 tsk | Flingsalt |
Hetta upp en stekpanna. Rosta pinjenötterna till en gyllenbrun färg. Strö över lakritspulver och flinsalt och vänd runt. Häll upp på fett fat och låt svalna helt.
Skär upp vattenmelonen och tomaten i kuber. Skiva rödlöken tunt. Blanda samman med ruccolan och stö över de lakritsmarienerade pinjenötterna.