En läskigt god tårta till Halloween-festen! Chokladtårta med touch av lakrits. Spindelnätsmönstret är superenkelt att fixa och blir riktigt effektfullt på buffetbordet.
En läskigt god tårta till Halloween-festen! Chokladtårta med touch av lakrits. Spindelnätsmönstret är superenkelt att fixa och blir riktigt effektfullt på buffetbordet.
150 g | Smör |
2 st | Ägg |
1,5 dl | Socker |
2 tsk | Vaniljsocker |
1,5 dl | Vetemjöl |
1 tsk | Bakpulver |
1 dl | Kakao |
1,5 tsk | Salt |
Garnering: | |
1 dl | Grädde |
2 st | Gardini Choklad |
2 st | Persian Perry |
1 st | Persian Perry |
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner alla torra ingredienser och vänd sist ner smöret.
Häll smeten i en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i 20 minuter på 175 grader.
Koka samman grädden och Gardini-chokladen till en canache, låt svalna och bred på tårtan.
Smält en persian perry och ringla runda ringar på tårtan. Dra ut ett spindelnätsmönster från mitten med en tandpetare.