Fri frakt över 250 kr!
Äppellakrits Cheesecake.jpeg

Äppellakrits Cheesecake

Cheesecake med lakrits och säsongens syrlig äpplen. En riktigt mumsig dessert att unna sig.

Serveringstips! Avnjut med saltlakritskolasås från Pärlans Konfektyr.

Ingredienser

Botten:
200 g Lakritsskorpor
50 g Smält smör
Smul:
1 dl Havregryn
0.5 dl Vetemjöl
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
1/2 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
60 g Smör
Fyllning:
500 g Cream cheese, ex philadelphiaost
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0.5 dl Grädde
3 st Ägg
3 st Äpplen
0.5 dl Strösocker
1 msk Kanel
Tillbehör:
Ca 1 msk Pärlans saltlakritssås

Så här gör du

Steg 1

Mixa skorporna i mixer. Smält smöret och mixa tillsammans. Tryck ut i botten på en springform. Grädda i 175 grader i 15 min. Låt svalna.

Steg 2

Smula samman alla ingredienser till smultoppingen.

Steg 3

Vispa ihop cream cheese tillsammans med sockret. Vänd ner mjöl, vaniljsocker och grädde. Vänd slutligen ner ett ägg i taget. Häll blandningen över den kalla bottnen.

Steg 4

Skala och kärna ut äpplena. Vänd i socker och kanel. Fördela över creme cheese blandningen. Strö slutligen över smultoppingen. Grädda i 160 grader i ca 45 min. Efter 45 min stäng av ugnen och låt stå i ytterligare 20 min.

Steg 5

Låt stelna i minst 6 h eller över natten.