Fri frakt över 200 kr!
appelkakrits-cheesecake-900x900_1.jpg

Äppellakrits Cheesecake

Cheesecake med lakrits och säsongens syrlig äpplen. En riktigt mumsig dessert att unna sig i i höstmörkret.

Serveringstips! Avnjut med saltlakritskolasås från Pärlans Konfektyr.

Ingredienser

Botten:
200 g Lakritsskorpor
50 g Smält smör
Smul:
1 dl Havregryn
0.5 dl Vetemjöl
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
1/2 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
60 g Smör
Fyllning:
500 g Cream cheese, ex philadelphiaost
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0.5 dl Grädde
3 st Ägg
3 st Äpplen
0.5 dl Strösocker
1 msk Kanel
Tillbehör:
Ca 1 msk Pärlans saltlakritssås

Så här gör du

Steg 1

Mixa skorporna i mixer. Smält smöret och mixa tillsammans. Tryck ut i botten på en springform. Grädda i 175 grader i 15 min. Låt svalna.

Steg 2

Smula samman alla ingredienser till smultoppingen.

Steg 3

Vispa ihop cream cheese tillsammans med sockret. Vänd ner mjöl, vaniljsocker och grädde. Vänd slutligen ner ett ägg i taget. Häll blandningen över den kalla bottnen.

Steg 4

Skala och kärna ut äpplena. Vänd i socker och kanel. Fördela över creme cheese blandningen. Strö slutligen över smultoppingen. Grädda i 160 grader i ca 45 min. Efter 45 min stäng av ugnen och låt stå i ytterligare 20 min.

Steg 5

Låt stelna i minst 6 h eller över natten.