Cheesecake med lakrits och säsongens syrlig äpplen. En riktigt mumsig dessert att unna sig.
Serveringstips! Avnjut med saltlakritskolasås från Pärlans Konfektyr.
Ingredienser
| Botten: | |
| 200 g | Lakritsskorpor |
| 50 g | Smält smör |
| Smul: | |
| 1 dl | Havregryn |
| 0.5 dl | Vetemjöl |
| 1 msk | Lakritsrotens lakritspulver |
| 1/2 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
| 60 g | Smör |
| Fyllning: | |
| 500 g | Cream cheese, ex philadelphiaost |
| 2 dl | Strösocker |
| 1 msk | Vaniljsocker |
| 2 msk | vetemjöl |
| 0.5 dl | Grädde |
| 3 st | Ägg |
| 3 st | Äpplen |
| 0.5 dl | Strösocker |
| 1 msk | Kanel |
| Tillbehör: | |
| Ca 1 msk | Pärlans saltlakritssås |