Hemmagjorda glassbåtar med smak av hallon och lakrits! Ett perfekt sommarprojekt för alla glassälskare.
Hemmagjorda glassbåtar med smak av hallon och lakrits! Ett perfekt sommarprojekt för alla glassälskare.
Våfflor: | |
3 1/2 dl | Vetemjöl |
2 tsk | Bakpulver |
2 st | Ägg |
4 dl | Mjölk |
100 g | Smör |
Glass: | |
5 dl | Vispgrädde |
1 burk | Kondenserad mjölk, sötad |
1 msk | Lakritsroten lakritsgranulat |
Sylt: | |
300 g | Hallon, färska eller frysta tinade |
1/2 dl | Råsocker |
Topping: | |
300 g | Choklad |
1/2 dl | Olja (smaklös) |
Rör samman ingredienserna till våffelsmeten. Grädde och lägg på hög. Våfflorna får inte bli krispiga. Stansa ut en rundel av våfflorna med tex ett glass för lagom passform till ett hål i en muffinsplåt. Tryck ner våfflorna i hålen och ställ hela plåten i frysen.
Vispa grädden och tillsätt kondenserad mjölk och lakritsgranulat. Vispa tills glasssmeten går ihop. Frys i glassmaskin. Ställ den färdiga glassen i frysen 2 h.
Koka ihop jordgubbar och socker till en sylt. Låt svalna helt.
Montera: Tag fram muffinsplåten med våfflorna. Fyll våffelformarna till hälften med lakritsglass fyll på med hallonsylt och sedan ytterligare med lakritsglass så det bildas en kupol. Ställ i frys ca 1 h.
Smält chokladen och blanda med oljan. Låt svalna men inte stelna.
Doppa båtarna i chokladen och ställ tillbaka i frys.