Chokladcupcakes med hallonlakritsskalle-frosting – både snygga och läckra att ställa fram på halloweenfesten eller muta godisjagande barn med.
Chokladcupcakes med hallonlakritsskalle-frosting – både snygga och läckra att ställa fram på halloweenfesten eller muta godisjagande barn med.
3 st | Ägg |
2,5 dl | Strösocker |
1 tsk | Vaniljsocker |
50 g | Smör |
1 dl | Mjölk |
3,5 dl | Vetemjöl |
2 tsk | Bakpulver |
4 msk | Kakao av god kvalitet |
1 nypa | Salt |
100 g | Mörk kvalitetschoklad |
Hallonlakritsskalle-frosting: | |
100 g | Hallonlakrits skallar |
3 dl + 2 dl | Grädde |
Frosting:
Klipp hallonlakritsskallarna mitt i tu så du får en skål med den röda delen och en skål med den svarta delen. Häll den röda delen i en kastrull tillsammans med 1,5 dl grädde. Värm tills godiset har smält. OBS! grädden får aldrig börja koka. Plasta in och ställ kallt. Gör likadant med den svarta delen.
Låt stå kallt över natten.
Vispa upp var del för sig med 1 dl grädde vardera. Häll i varsin spritspåse.
Planera båda de fyllda spritsppsarna i en spritspåse med tyll.
Chokladcupcakes:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken. Vänd ner alla torra ingredienserna i äggvispet. Smält chokladen över vattenbad och rör ner även den i smeten. Häll upp i minimuffinsformar. Formarna ska fyllas ca 3/4.
Grädda på 175 grader i 12 min. Låt svalna.
Spritsa frostigen på dina cupcakes och dekorera med godisskallar.