En stark senap perfekt till julskinkan! Lakritsen ger senapen en underbar efterton och sötma.
En stark senap perfekt till julskinkan! Lakritsen ger senapen en underbar efterton och sötma.
1 1/2 dl | Vatten |
2 påsar | Bruna senapsfrön |
1 påse | Gula senapsfrön |
3 msk | Colmans Mustard |
1 msk | Lakritsrotens lakritspulver |
2 dl | Grädde |
2 msk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
1/2 dl | Ättikssprit |
1 dl | Honung |
1 tsk | Salt |
1 msk | Farinsocker |
Lägg senapsfröna i vattnet och låt stå i minst 4 h eller över natten. Senapsfröna skall nu ha dragit åt sig allt vatten.
Mixa senapsfröna till en massa med stavmixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa samman.
Låt stå ca 3 dagar innan avnjutning.