Smarrig lakrits- och hallonpaj med rabarber serveras gärna med en kula vaniljglass.
Smarrig lakrits- och hallonpaj med rabarber serveras gärna med en kula vaniljglass.
Pajskal: | |
60g | Florsocker |
180g | Vetemjöl |
120g | Smör |
1st | Ägg |
Fyllning: | |
100g | Frysta hallon |
100g | Rabarber |
250g | Lakritshallonkulor |
1 1/2 msk | Maizena |
1 dl | Socker |
Nyp ihop florsocker, vetemjöl och smör till en smuldeg. Knäck i ägget och knåda samman lätt till en deg. Spara en liten del av pajdegen för att använda ovanpå fyllningen. Tryck ut resten av degen i en pajform. Ställ kallt i kyl ca 40 min.
Blanda allt till fyllningen i en bunke. Se till att maizenan blir jämt fördelad.
Sätt ugnen på 175 grader. Grädda pajskalet i 10 min. Ta ut pajformen och häll i fyllningen. Forma resterande pajdeg och lägg ovanpå fyllningen. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 25 min.
Servera med en kula vaniljglass för att matcha den karamelliserade vita chokladen, rabarbern och den söta lakritsen.