Fri frakt över 200 kr!
Maj-1-575x575_1.jpg

Lakritskyss - Pannacotta

Underbar lakritspannacotta toppad med lakritsmarinerade jordgubbar. En desser där den söta pannacottan och de syrliga jorgibbarna bildar en härlig smakkonstrast.

Ingredienser

5 dl Grädde
2 st Gelatinblad
1/2 msk Vaniljsocker
1 st Lime zest och juice
Topping:
1 dl Jordgubbar (färska)
1 kruka Basilika
1 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat

Så här gör du

Steg 1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm grädden tillsammans vaniljsocker, limezest och limejuice. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält ner i den uppkokade grädden som du tagit av plattan. Rör ständigt under några min så den svalnar något.

Steg 2

Häll gräddblandningen i 4 glas. Ställ kallt i minst 2 h. Eller tills de stelnat. Krossa lakritsflarn och strö över pannacottan.

Steg 3

Skiva jordgubbarna och hacka ner basilikan. Blanda med lakritsgranulatet. Låt stå och marineras i ca 30 min.

Toppa pannacottan med de marinerade jordgubbarna.