Underbar lakritspannacotta toppad med lakritsmarinerade jordgubbar. En dessert där den söta pannacottan och de syrliga jorgubbarna bildar en härlig smakkontrast.
Underbar lakritspannacotta toppad med lakritsmarinerade jordgubbar. En dessert där den söta pannacottan och de syrliga jorgubbarna bildar en härlig smakkontrast.
5 dl | Grädde |
2 st | Gelatinblad |
1/2 msk | Vaniljsocker |
1 st | Lime zest och juice |
Topping: | |
1 dl | Jordgubbar (färska) |
1 kruka | Basilika |
1 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm grädden tillsammans vaniljsocker, limezest och limejuice. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält ner i den uppkokade grädden som du tagit av plattan. Rör ständigt under några min så den svalnar något.
Häll gräddblandningen i 4 glas. Ställ kallt i minst 2 h. Eller tills de stelnat. Krossa lakritsflarn och strö över pannacottan.
Skiva jordgubbarna och hacka ner basilikan. Blanda med lakritsgranulatet. Låt stå och marineras i ca 30 min.
Toppa pannacottan med de marinerade jordgubbarna.