Fri frakt över 200 kr!
lakritspizza-575x575_1.jpg

Lakritspizza

Smarrig pizza med salami, champinjoner och färska fikon och krämig mozzarella. Pizzan toppas sedan med lakritsgranulat. Fredagsmyset är räddat!

Ingredienser

Pizzadeg:
500 g Vatten
50 g Jäst
750 g Vetemjöl
20 g Salt
Tomatsås:
1 st Gul lök
3 st Vitlöksklyftor
1 msk Socker
2 st burkar Krossade tomater
1 kruka Basilika
Pizzapålägg:
Salt och Peppar
Salami
Champinjoner
Färska fikon
Mozzarella
Ruccola
Lakritsrotens lakritsgranulat
Olivolja

Så här gör du

Steg 1

Pizzadeg: Blanda samman alla ingredienser till pizzabotten och kör i köksmaskin på låg hastighet ca 5 min. Öka hastigheten och knåda degen ytterligare 5 min. Dela degen till sex stycken bitar på mjölad bänk. Olja in varje bit och lägg på plåt. Låt jäsa ca 3 h i rumstemperatur.

Steg 2

Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra på låg temperatur ca 30 min.

Steg 3

Platta ut degarna till tunna plattor. Lägg på bakplåtspappers försedd plåt. Bred ut ca 3 matskedar tomatsås på plattan. Placera ut salami, champinjoner, skivade fikon, skivad mozzarella och klicka ut ricotta. På varje ricottaklick strör du ut ungefär en nypa lakritsgranulat. Avsluta med att ringla några droppar flytande honung över lakritsgranulatet. Grädda pizzorna i ca 7-8 min. Kanterna ska bli lagom gyllenbruna. Strö ruccola över de färdiggräddade pizzorna innan servering.

Steg 4

Strö ruccola över de färdiggräddade pizzorna innan servering.