En salt och fruktig glass med en av våra storsäljare Nami tupa - Mangoknappar! Ett enlekt recept och ingen glassmaskin behövs.
En salt och fruktig glass med en av våra storsäljare Nami tupa - Mangoknappar! Ett enlekt recept och ingen glassmaskin behövs.
Glass: | |
2 dl | Mjölk |
4 dl | Grädde |
1 tsk | Vaniljpulver |
4 st | Äggulor |
2 dl | Råsocker |
500 g | Mango |
1/2 dl | Råsocker |
Garnering: | |
Ca 1 dl | Nami tupa - mangoknappar |
Ca 2 msk | Lakritssirap |
Värm grädde, mjölk och vaniljpulver i en kastrull. Vispa äggulor och socker poröst. Häll den varma mjölkblandningen över äggvispet under omrörning. Ställ tillbaka på plattan och låt sjuda till en krämigare konsistens ca 10 min, unde ständig omrörning på medelvärme. Det skall inte koka. Låt svalna helt. Med fördel över natten då den kan svälla något.
Lägg mangon i kastrull tillsammans med sockret och låt koka samman under omrörning i 15-20 min.
Mixa till en slät kräm. Låt svalna.
Blanda glass smeten med mangokrämen väl. Häll i glassmaskinen och låt gå ca 45 min eller till glassen är klar. Varva glassen med nami tupa-mangolakrits pastiller i en burk. Sprinkla slutligen över lakritssirap och strö över ytterligare pastiller som garnering. Frys i ca 2 h.