Fri frakt över 250 kr!
Lakritsroten Salmiakpralin.JPG

Salmiakpralin

Imponera med hemmagjorda salmiakpraliner! inte bara ljuvligt goda utan också supersnygga att servera till kaffet eller på julens dessertbord. Kombinera gärna med hallonsylt för en intensiv smakupplevelse.

Ingredienser

200 g Vit choklad
3 dl Grädde
2,5 dl Socker
3 msk Lakrids Organisk Salt Sirap
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
3 tsk Lakritsrotens salmiaksalt
0,5 dl Grädde

Så här gör du

Steg 1

Börja med salmiakkrämen. Rör samman alla ingredienser utom salmiaksaltet till krämen i en kastrull. Låt koka till tjockare konstisens. Krämen är klar vid ca 118 grader med termometer eller då man kan göra ett löst kulprov. Tillsätt sist salmiaksaltet och rör ner i krämen. Låt svalna. Tillsätt 0,5 dl grädde då krämen svalnat och vänd samman.

Steg 2

Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Håll koll, rör om då och då och se till så vattenångorna inte avger vatten ner i chokladen.

Steg 3

Använd en pralinform som du nu penslar insidan på med den vita chokladen. När du är klar så vänd formen upp och ner och låt överbliven choklad rinna ur formen. Ställ i frys några minuter och gör sedan om proceduren en gång till för att få ett hållbart skal på dina praliner. Ställ i frys några minuter till.

Steg 4

Ta fram formen och spritsa i ett kryddmått hallonsylt i botten av varje pralin, klicka i salmiakkräm ovanpå i varje pralinfördjupning. Se till att lämna en millimeter upp till kanten så pralinen får plats med ett lock. Ställ in i frysen i några minuter.

Steg 5

Ta fram och avsluta med att pensla ett lager med vitchoklad på toppen av varje pralinfördjupning. Ställ i frys i ca 20 min. Lossa försiktigt pralinerna ur formen och skrapa kanterna med en kniv.