Besök Lakritsroten

Lakritsroten har sex stycken specialistbutiker med 100% lakrits. Här finner du lakrits från världens alla hörn allt ifrån Australien till Island. I butikerna finns avdelningar som Godis & Konfektyr, Mat & Bak, Litteratur, Skönhet, Desserter och Presenter. Hösten 2017 öppnade vi vår fjärde efterlängtade butik i Fältöversten på Östermalm. Besök alla våra butiker idag i Stockholm - Sveavägen 107 (Vasastan), Hornsgatan 45 (Södermalm), Regeringsgatan 44 (Sthlm City), Fältöversten (Östermalm) & Centralstationen (Klarabergsviadukten 49) samt Södra Förstadsagatan 17 i Malmö. Välkommen till våra sex butiker!

Om Lakrits

Kryddan lakrits kommer från Lakritsrot (Glycyrrhiza glabra ) som hör till familjen ärtväxter. Lakritsrot trivs i torrare klimat såsom runt Medelhavsområdet, Kina, Iran och i vissa delar av Nordamerika och Australien.

Lakritsrot är en buske som har långa rötter (8-10 m långa) och det är just rötterna som skördas vart tredje år och används för tillverkning av lakrits. Rötterna mals och kokas för att få fram lakritsextrakt.

Lakritsrot har en lång historia framförallt som medicinalväxt och så långt som 4000 år tillbaka i tiden finns skrifter som visade att lakritsrot användes som läkemedel. Härföraren Alexander den store och kejsaren Julius Caesar gav sina soldater lakritsrot att tugga på för att motverka törst.

Italien är en stor producent av lakrits och då främst i södra Italien, Kalabrien. Italien anses av många odla världens bästa lakrits. Företaget Amarelli är en av de främsta tillverkarna i Italien...